Versenykiírás

Gluténmentes Gesztenye torta

HETI AJÁNLAT

Gluténmentes Gesztenye torta

Elkészítési idő: 120 perc

Mennyiség megjelölése: 12 főre/12 szelet

Hozzávalók:

Piskóta tésztához:

Barbara Rizsliszt 6 evőkanál
Barbara gluténmentes kukoricakeményítő 4 evőkanál
porcukor 8 evőkanál
tojás 8 db
1 csipet só
1 csomag gm sütőpor
1 evőkanál olvasztott kókuszolaj

 

Krémhez:

Gm csokis ízesítésű pudingpor 1 csomag
4 evőkanál nádcukor
3 dl rizsital
2 dl rizstejszín
25 dkg gesztenyemassza

Díszítéshez:

Meggybefőtt
Csokidara
Barbara Kakós bevonómassza
Csipkebogyó lekvár

Elkészítés módja:

Piskóta elkészítése:

A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjéhez egy csipet sót, és a cukor 2/3-át adom, és kemény habbá felverem. A tojás sárgáját a cukor 1/3-val habosra kikeverem, hozzáadom a sütőport és a kukoricakeményítőt. A masszához óvatosan hozzáteszem a felvert habot, majd hozzászitálom a rizslisztet. Egy evőkanál olvasztott kókuszolajat elkeverek a tésztában. Zsírpapírral kibélelt formába öntöm a piskótatésztát. Előmelegített sütőben készre sütöm, kb. 25 perc alatt.

Krém elkészítése:

A csoki pudingot megfőzöm, hozzáadom a cukrot, és hagyom kihűlni, időközönként kevergetem, hogy ne csomósodjon be. A tejszínt keményre felverem. A gesztenyemasszát géppel kikeverem simára, hozzáadom a kihűlt pudingot, majd a felvert tejszínt.

A kihűlt piskótatésztát elfelezem, megkenem lekvárral, amire a krémet teszem, ezt ismételem a második piskótarétegnél is.

A krém tetejére, olvasztott kakaós bevonó masszát kenek, és díszítem tetszés szerint.

Jó étvágyat kívánok hozzá!



Címkék




vissza a főoldalra