Mézeskalács (gluténmentes)
HETI AJÁNLAT

Recept kategóriája: gluténmentes
Mennyiség megjelölés: 2-3 fő (13-14 darab mézeskalács)
Alapanyagok, hozzávalók tételes leírása pontos mennyiségi megjelöléssel:
- 1 tojás, 50 g kókuszolaj, 60 g rizsszirup, 20 g kókuszliszt, 20 g lenmagliszt, 20 g dióliszt, 1-2 g mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés módja és ideje:
Az 50 g kókuszolajat egy tálba kimérem és mikróban folyékonyra melegítem körülbelül fél perc alatt. Ezután hozzáadom a 60 g rizsszirupot, az 1 tojást és a mézeskalács fűszerkeveréket. Kézi habverővel egyneművé keverem. Ezután hozzáadom a 20 g kókuszlisztet, 20 g lenmaglisztet és a 20 g diólisztet. Szintén kézi habverővel gyors mozdulatokkal összekeverem és fél órát hűtőben pihentetem. (Amikor kikeverjük még lágy, folyós a tészta, de fél óra hűtőben pihentetés után jó állagú, könnyen kezelhető tésztát kapunk). A fél óra pihenés után lisztezett felületen alaposan átgyúrom. Sodrófával kinyújtom körülbelül 1 cm-es vastagságúra és tetszőleges karácsonyi mintás kiszúróval kiszúrom. Sütőpapíros tepsire helyezem és 180 fokon sütöm 10 percet. (Figyelni kell, mert sütőtől függően változhat és hirtelen megéghet. 7-8 percnél már figyeljük). Kihűlve fogyasztandó. Dobozban tárolva napokig finom puha marad.
Címkék
vissza a főoldalra