Málnás képviselőfánk (glutén-, tej-, hozzáadott cukortól mentesen)
HETI AJÁNLAT
Kb 15-20 db
Hozzávalók:
Az égetett tésztához:
20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
A krémhez:
30 dkg málna (fagyasztott is lehet) pürésítve
3 db tojás
4 dl rizstej
1 csomag GM vaníliás (vagy epres) pudingpor
5 ek eritrit
A krém tetejére:
5 dl Schlagfix Vegan habkrém
Tetejére:
10 dkg GM steviával édesített fehér csoki
1 ek szőlőmagolaj
dekor cukor (opcionális), helyette csokiforgács kókuszreszelék, darált dió is lehet
Elkészítés:
A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábasban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb halmokat nyomunk.
Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a málnapürével (villával összetört málna) a pudingporral és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a krém, felverjük a habkrémet amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a málnakrémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére a felvert habot szintén csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá, rátesszük a kalapjukat. A kalapokra vízgőz felett 1 ek szőlőmagolajjal olvasztott fehér csokit csurgatunk és dekor cukorkával megszórjhatjuk, dekor cukor helyett használhatunk, kókuszreszeléket, csokiforgácsot, darált diót is
vissza a főoldalra