Versenykiírás

Gluténmentes linzer recept

HETI AKCIÓ

A legfinomabb gluténmentes linzer recept 

A recept 2 főre készült.

Elkészítési ideje kb 40 perc.

Tészta

12 dkg Schär mix B lisztkeverék
1 tojássárgája
6 dkg porcukor
2 dkg darált mandula
8 dkg hideg vaj
1 kis üveg sárgabaracklekvár

 

 

Elkészités:

Schär lisztkeveréket, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk.
Ha összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és hideg helyen pihentetjük fél órán át.
Sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 ºC fokra.
Tésztát  3-4 mm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán és kiszúróval formákat szúrunk ki belőle , majd a kiszúrt formák felébe kis lyukat szurunk , ez lesz a teteje .
10 perc alatt megsütjük a linzereket, majd hagyjuk kihűlni.
Majd vékonyan megkenjük lekvárral, ráhelyezünk egy lyukas kekszet és porcukorral megszórva tálaljuk.



Címkék




vissza a főoldalra