Gluténmentes zserbó
HETI AJÁNLAT
4 főre. Elkészítési idő kb: 2 óra
Hozzávalók a tésztához:
215 gr Naturbit glutén-és búzamentes lisztkeverék
65 gr porcukor
1 kk sütőpor
75 gr margarin
50 ml langyos tej
1 tojás sárgája
12 gr élesztő
csipet só.
Töltelékhez:
sárgabarack lekvár ízlés szerint
90 gr kristálycukor
120 gr darált dió
1 citrom reszelt héja
Csokimázhoz:
7,5 dkg margarin
7,5 dkg kristálycukor
2 púpos ek kakaópor
2 ek tej.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk enyhén cukrozott langyos tejben. A többi cukrot a sütőporral, a liszttel összekeverjük, s a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojássárgáját. Puha, lágy tészta készül belőle, liszttel lehet alakítani rajta, hogy jól nyújtható legyen. Letakarva 20 percet pihentetjük, majd 3 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Az első tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral megkenjük, és cukrozott-citromhéjas darált dióval megszórjuk. Ezt megismételjük, majd rátesszük a felső tésztát is. Tetejét villával megszurkáljuk, majd közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, rátesszük a gőz fölött összeolvasztott csokimázat.
Címkék
vissza a főoldalra