Versenykiírás

Harmatka (glutén és laktózmentes)

HETI AJÁNLAT

Harmatka /glutén és laktózmentes/
6-8 főre
Hozzávalók:

6 M méretű tojás
120 g laktózmentes margarin
240 g Schar Mix C süteményliszt
360 g kristálycukor
1 közepes citrom reszelt héja, leve
1 csomag sütőpor
50 g durvára vágott dió
Porcukor a díszítéshez

Elkészítése:

 

A tojások sárgáját és fehérjét ketté választjuk, majd a sárgáját a kristálycukorral robotgép segítségével habosra keverjük, amíg kicsit világosabb sárga lesz a színe. A laktózmentes margarint felolvasztjuk, majd apránként a masszához adagoljuk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a kikervert tojássárgához adjuk. A citromot alaposan megmossuk, majd a héját a liszt tetejére reszeljük! Egy szűrőkanál segítségével a citromot kifacsarjuk, -hogy a mag ne essen bele  -majd keverés közben, hozzáadjuk. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a tojássárgás masszához keverjük. 35x40-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk majd beleöntjük a kikevert alapanyagokat. A tetejét durvára vágott dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon 35 percig sütjük. Ha már langyos, akkor karácsonyi formákkal szaggatjuk. Tetejét porcukorral díszítjük, mintha havas lenne! A tészta harmat könnyű, nagyon laza lesz. A citrom nagyon jól érezhető benne! 






vissza a főoldalra