Versenykiírás

Minden mentes színes jelmezes állatkák

HETI AKCIÓ

Minden mentes színes jelmezes állatkák
Hozzávalók 4-6 főre:
fél csomag Sotelli gluténmentes, vegán állatfigurás tészta
4 szín bio növényi ételszinező (tippek: cékla, répa és kurkuma alapú…)
2 csomag vaniliás pudingpor
1 konzervdoboz Kókusztej
6 db nem nagy méretű alma
3 ek Eritrit
6 dl víz
1 banán
½ édes narancs
½ gránátalma húsa
1 kiwi
Kókuszzsír

Elkészítés:

A Sotelli állatfigurás tésztát 5 egyenlő részre osztjuk.
Külön-külön elkeverjük a négy különböző étel színezőt kevés vízzel és csipetnyi sóval, egy-egy rész tésztát 9 percig főzünk benne, az ötödik részt sima sós vízben, majd még forrón mogyorónyi kókuszzsírt keverünk bele. 2 percig állni hagyjuk, leszűrjük, hideg vízzel kicsit átmossuk és lecsöpögtetjük.
Az almákat hámozás-magozás után felkockázzuk, krémfőző edényben 3 ek eritrittel és 6 dl vízzel puhára főzzük. A kókusztejszín konzervet felbotjuk és óvatosan a felső réteg sűrű tejszínt egy tároló edénybe kanalazzuk át ( félretesszük) és a sűrű kt alatti híg kókuszlébe öntjük a 2 csomag vanília pudingport és símára keverjük.
A félretett sűrű kókusztejszínből egy ek-val a forró almafőzetbe kanalazunk és a többi részt hűtőbe rakjuk másik étel felhasználásához (akár egy Sotelli -classikus minden mentes töltött- Cannelloni növényi besamelljéhez) majd folytonos keverés mellett hozzáöntjük az elkevert vaníliás pudingport és pár percig főzzük.
Még melegen átlátszó üvegedénybe rétegezzük az összekevert tésztával ( egy réteg krém, egy réteg tészta, még egy réteg krém) és hütés után a felkockázott gyümölcsökkel megszórjuk és tálalás elött hűtőben hűtjük.




vissza a főoldalra