Almás piskótatekercs

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók

Piskóta
14 dkg liszt
10 dkg glukonon vagy fruktóz
6 tojás
1 citrom reszelt héja
5 g sütőpor

 

Töltelék
60 dkg tisztított, reszelt alma
5 dkg glukonon vagy fruktóz
15 dkg diabetikus baracklekvár
8 dkg darált dió
csipetnyi fahéj
1 citrom reszelt héja

Elkészítés

A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral kevert, szitált lisztet (hogy ne essen össze a habos krém), majd a reszelt citromhéjat is. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 170-180 fokon, szilikonos sütőpapíron sütjük. Tortaformában: 35- 40 perc, közepes tepsiben: 25-30 perc, nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc a sütési ideje.
Közben az almát az édesítővel elkeverjük, állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető, hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat, és kihűtjük.
A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb. 10 dkg lekvárral megkenjük, az almatölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük.
A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, kb. 15 db lesz belőle.




vissza a főoldalra