Mentesség

100% természetes

alacsony cukortartalmú

bio

búzamentes

cukormentes

energiaszegény

gluténmentes

laktózmentes

szójamentes

tejmentes

tojásmentes

zsírszegény

Édesítőszerek és cukorpótlók - Mik ezek és mi köztük a különbség?
2018 január 9.

Nehéz eligazodni az édesítőszerek széles választékában. Vannak “jó” és “rossz” édesítésre használt szerek? A jó választáshoz először meg kell érteni a különböző szerek előnyeit és hátrányait.

Ártalmasak-E? Mire utalnak a vészjósló E-számok az élelmiszereken?
2018 január 8.

Az élelmiszercímkéken található különböző E-számokhoz sokan mesterséges anyagokat és egészségtelen, káros hatásokat párosítanak. Azonban az E-szám önmagában nem “mérgeket” jelöl, hanem adalékanyagokat. Közülük számos anyag természetes, és tökéletesen ártalmatlan. Ez az egyértelmű számozási rendszer pedig egy igen hasznos és könnyű összetevő azonosítást tesz lehetővé világszerte.

Miért veszélyes a mai génmódosított búza?
2018 január 3.

Manapság egyértelműen a gabona dominálja az étrendünket. Az emberiség a kalóriaszükséglete körülbelül 20 százalékát fedezi a búzával. Azonban nem volt ez mindig így. Manapság átlagosan tízszer annyi búza terem hektáronként, mint egy évszázaddal ezelőtt. Ehhez jelentősen be kellett avatkozni a búza genetikai kódjába, de ennek a módosításnak hatalmas ára volt...

Mi is az a glutén?
2017 december 22.

A glutén (vagy régies nevén sikér) egy összetett fehérje, vagyis nem egy egyszerű molekula, hanem két fehérjecsoport, a glutenin és a gliadin keveréke. Ezek közül a glutén gliadin tartalma felelős a gluténérzékenység és a cöliákia kiváltásáért.

A cöliákia
2017 december 22.

Cöliákia, lisztérzékenység, búzaallergia. Egyre többet hallunk ezekről, de nem mindenki számára világos, hogy mi köztük a különbség, és gyakran tévesen használják ezeket a kifejezésket. A cöliákia betegségét már időszámításunk előtt 100 évvel leírták, de 2000 év kellett hozzá, hogy megértsük a hátterét és hatékonyan tudjuk kezelni. Ha érdekel a betegség története, olvasd el a teljes cikkünket!