Kisokos

Facebook

2021 július 22.
Valóban erősíthetjük immunrendszerünket?

Megfigyelhetjük, hogy minden évben ősszel, ahogy beköszöntenek a hűvösebb napok, egyre gyakrabban hallhatunk az immunerősítés fontosságáról.

folytatás...

2021 július 15.
Sárgadinnye

A tökfélék családjába tartozó sárgadinnye ázsiai eredetű gyümölcs, számos alfaját, hibridjét ismerjük hazánkban is.

folytatás...

2021 június 16.
Spárga

Ki gondolná, hogy a spárga a hagymafélék rokona? Bár külalakjában, ízében és színében sincs semmi hasonlatosság a két növény között, rendszertanilag mégis közel állnak egymáshoz.

folytatás...

2021 május 26.
Római saláta

A római saláta az Amerikai Rákkutatási Intézet listáján is szerepel, mint rákellenes étel, ezért is érdemes kicsit behatóbban foglalkoznunk vele.

folytatás...

2021 május 14.
Kapor

A kapor talán a legmegosztóbb fűszernövény, amit ismerünk. Semmihez sem hasonlítható íze és illata egyeseket lázba hoz, míg másokat a világból is ki lehet üldözni vele. Akármelyik tábort is képviseljük, érdemes tudni, hogy a kapor egy rendkívül sokoldalú gyógynövény.

folytatás...

2021 május 3.
Áfonya

Néhány évtizeddel ezelőtt az áfonya még sokkal kevesebb figyelmet kapott a kutatóktól, mivel C-vitamin tartalma nem nevezhető kiemelkedőnek, a gyümölcsök között. Mióta viszont ismerjük az antioxidánsokat, illetve azok szervezetre gyakorolt széleskörű hatásait, máris fordult a kocka.

folytatás...

2021 április 19.
Spenót

A spenót vagy más néven paraj az egyik legegészségesebb salátanövény, amit ismerünk. Szinte minden más zöldségfélénél több, illetve többféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Sokan mégsem szeretik, sőt kifejezetten irtóznak tőle.

folytatás...

2021 április 7.
Földieper

Az epret szinte mindenki szereti! Nemcsak finom íze miatt, hanem azért is, mert jelzi, itt a tavasz, itt a nyár!

A paicokon, nagyobb üzletekben, már ilyenkor, Húsvét környékén megjelenik ez a közkedvelt, üde piros termés, többnyire görög importáruként. Hazai eperhez – időjárástól függően- általában április végén, május elején juthatunk. 

folytatás...

2021 március 3.
Medvehagyma

Az enyhe tél miatt a szokásosnál korábban, március elején elkezdődhet a medvehagyma-szezon.

folytatás...

2021 február 12.
Édeskömény

Az édeskömény a zellerfélék családjába tartozó növény, amely főképp a mediterrán vidékeken terem. 

folytatás...

2021 február 1.
A tavaszi fáradtság csökkenthető

Január, február, itt a nyár! Tartja a mondás, és valóban, február hónap beköszöntével valóban úgy tűnhet, hogy felgyorsul az idő. 

folytatás...

2021 január 20.
Rukkola

A salátafélék közül a rukkola igencsak megosztó, sajátosan kesernyés íze miatt. A borsmustárként is nevezett zöld levélkék nagyon hasonlítanak a gyermekláncfű leveleire, de alapvetően a káposztafélék családjába tartozik.

folytatás...

2021 január 13.
Kímélő évkezdés

Az Ünnepek elmúltak, és bár sokan ezúttal rendhagyó módon ünnepeltek, a megszokott karácsonyi és szilveszteri fogásokat a családok többsége ez alkalommal is elkészítette.

folytatás...

2021 január 5.
Karácsony után cél a mértékletes táplálkozás

Ha karácsonykor jóval többet ettünk-ittunk, mint kellett volna, csakis koplalással tudunk megszabadulni a felszedett kilóktól? 

folytatás...

2020 december 16.
Karácsonyi fűszerek

Fahéj: Gyulladáscsökkenő hatású, baktérium-és gombaölő gyógynövény, a szájban és garatban élő kórokozók megtelepedését nehezíti. 

folytatás...

2020 december 7.
Pomelo

A pomelo egy Malajziában és Polinéziában őshonos gyümölcs, a grapefruit rokona, amely minden évben, ősz végétől a hazai élelmiszerüzletek kínálatában is megjelenik.

folytatás...

2020 november 30.
Datolyaszilva

Az élénksárga héjú datolyaszilvával egyre gyakrabban találkozhatunk az üzletek gyümölcs-zöldség részlegén. Ez az alma méretű mézédes termés olyan vitaminokban gazdag gyümölcs, amely az őszi-téli hónapokban ízével, színével és jótékony hatásaival is feldobhatja étrendünket.

folytatás...

2020 november 16.
Gesztenye

A sült gesztenye ínycsiklandó illata semmihez sem fogható! Ősz végén, télen a legtöbb piacon, vásárban kapható ez a finom csemege, hűvös időben felmelegíti a testet és a lelket egyaránt.

folytatás...

2020 november 10.
Savanyú káposzta

A savanyú káposzta jótékony hatásait már felmenőink is ismerték, de ma is tekinthetünk rá úgy, mint egy természetes multivitaminra.

folytatás...

2020 október 27.
Sütőtök

A sütőtök élénksárga színe sejteti velünk, hogy nemcsak egy mutatós, jellegzetesen karakteres megjelenésű, de igen egészséges tökfélével van dolgunk.

folytatás...

első«123456utolsó (114)