Kisokos

Facebook

2021 október 5.
Clean eating

A clean eating, avagy a „tiszta táplálkozás” ma már hazánkban sem ismeretlen fogalom, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy a clean eating szabályait betartva nemcsak karcsúbbakká, de egészségesebbekké, fittebbekké váltak.

folytatás...

2021 szeptember 21.
Kendermagliszt

A kender az emberiség történetével egyidős, őseink által az elsőként termesztett növények egyike. 

folytatás...

2021 szeptember 8.
Saláta kisokos

Rengeteg féle salátát ismerünk, mindenkinek megvannak a kedvencei, a jól bevált receptek, elkészítési módok. Általában saláta alatt egy olyan könnyű fogást értünk, amelynek alapját zöldségek alkotják, kerülhet rá egy kevés növényi olaj vagy egyéb dresszing, esetleg feltétként csirke, hal, sajt, tojás, kruton vagy pirított magvak.

folytatás...

2021 augusztus 25.
Körte

Ahol ember él a Földön, szinte mindenütt ismerik a körtét. Már az ókorban is termesztették és nemesítették, így mára a körtének közel 4000 fajtáját kóstolhatjuk, szerte a világon.

folytatás...

2021 augusztus 12.
Chili

Számtalan fajtája létezik a nagyvilágban, az enyhén csípőstől a méregerősig, de színében és külső megjelenésében is az egyik legváltozatosabb paprikaféle.

folytatás...

2021 július 29.
Feketeszeder

Köztudott, hogy a bogyós gyümölcsök nagyon egészségesek, tele vannak vitaminnal. De érdemes kicsit közelebbről is szemügyre venni őket, mivel ezek a szezonális finomságok sokkal értékesebbek szervezetünk számára, mint elsőre gondolnánk.

folytatás...

2021 július 22.
Valóban erősíthetjük immunrendszerünket?

Megfigyelhetjük, hogy minden évben ősszel, ahogy beköszöntenek a hűvösebb napok, egyre gyakrabban hallhatunk az immunerősítés fontosságáról.

folytatás...

2021 július 15.
Sárgadinnye

A tökfélék családjába tartozó sárgadinnye ázsiai eredetű gyümölcs, számos alfaját, hibridjét ismerjük hazánkban is.

folytatás...

2021 június 16.
Spárga

Ki gondolná, hogy a spárga a hagymafélék rokona? Bár külalakjában, ízében és színében sincs semmi hasonlatosság a két növény között, rendszertanilag mégis közel állnak egymáshoz.

folytatás...

2021 május 26.
Római saláta

A római saláta az Amerikai Rákkutatási Intézet listáján is szerepel, mint rákellenes étel, ezért is érdemes kicsit behatóbban foglalkoznunk vele.

folytatás...

2021 május 14.
Kapor

A kapor talán a legmegosztóbb fűszernövény, amit ismerünk. Semmihez sem hasonlítható íze és illata egyeseket lázba hoz, míg másokat a világból is ki lehet üldözni vele. Akármelyik tábort is képviseljük, érdemes tudni, hogy a kapor egy rendkívül sokoldalú gyógynövény.

folytatás...

2021 május 3.
Áfonya

Néhány évtizeddel ezelőtt az áfonya még sokkal kevesebb figyelmet kapott a kutatóktól, mivel C-vitamin tartalma nem nevezhető kiemelkedőnek, a gyümölcsök között. Mióta viszont ismerjük az antioxidánsokat, illetve azok szervezetre gyakorolt széleskörű hatásait, máris fordult a kocka.

folytatás...

2021 április 19.
Spenót

A spenót vagy más néven paraj az egyik legegészségesebb salátanövény, amit ismerünk. Szinte minden más zöldségfélénél több, illetve többféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Sokan mégsem szeretik, sőt kifejezetten irtóznak tőle.

folytatás...

2021 április 7.
Földieper

Az epret szinte mindenki szereti! Nemcsak finom íze miatt, hanem azért is, mert jelzi, itt a tavasz, itt a nyár!

A paicokon, nagyobb üzletekben, már ilyenkor, Húsvét környékén megjelenik ez a közkedvelt, üde piros termés, többnyire görög importáruként. Hazai eperhez – időjárástól függően- általában április végén, május elején juthatunk. 

folytatás...

2021 március 3.
Medvehagyma

Az enyhe tél miatt a szokásosnál korábban, március elején elkezdődhet a medvehagyma-szezon.

folytatás...

2021 február 12.
Édeskömény

Az édeskömény a zellerfélék családjába tartozó növény, amely főképp a mediterrán vidékeken terem. 

folytatás...

2021 február 1.
A tavaszi fáradtság csökkenthető

Január, február, itt a nyár! Tartja a mondás, és valóban, február hónap beköszöntével valóban úgy tűnhet, hogy felgyorsul az idő. 

folytatás...

2021 január 20.
Rukkola

A salátafélék közül a rukkola igencsak megosztó, sajátosan kesernyés íze miatt. A borsmustárként is nevezett zöld levélkék nagyon hasonlítanak a gyermekláncfű leveleire, de alapvetően a káposztafélék családjába tartozik.

folytatás...

2021 január 13.
Kímélő évkezdés

Az Ünnepek elmúltak, és bár sokan ezúttal rendhagyó módon ünnepeltek, a megszokott karácsonyi és szilveszteri fogásokat a családok többsége ez alkalommal is elkészítette.

folytatás...

2021 január 5.
Karácsony után cél a mértékletes táplálkozás

Ha karácsonykor jóval többet ettünk-ittunk, mint kellett volna, csakis koplalással tudunk megszabadulni a felszedett kilóktól? 

folytatás...

első«123456utolsó (120)