Kedves Levélíró!

HETI AJÁNLAT

Szép napot kívánok!! 

Segítséget szeretnék kérni!! Műtét utáni pajzsmirizs alulműködésem van. Gyógyszerrel beállítva. Mégsem tudok fogyni!
Az orvosom ajánlotta a kalória számolást, csak azt nem tudom, hogy mennyi kalória kell, hogy fogyni tudjak. Ülő életmód, 169 cm, 110 kg, 32 éves!!

Nagyon hálás lennek a segítségért!! 

Üdvözlettel egy elkeseredett Nő!!


Kedves Levélíró!

Amennyiben a pajzsmirigy működése gyógyszeresen beállított (és ez hosszútávon, rendszeresen kontrollált), az anyagcsere rendeződése várható. 

Mivel a pajzsmirigy alulműködés gyakran társul inzulinrezisztenciával is, véleményem szerint érdemes volna egy terheléses cukor illetve inzulinvizsgálatot is elvégezni.

Alapvetően (egészséges anyagcsere mellett) igaz, hogy a napi felhasznált energiánál kisebb energiatartalmú étrend hosszútávon fogyáshoz vezet. 

Az Ön által küldött adatokból kiszámolható a napi alapanyagcsere, ez az Ön esetében kb. 1400 kcal. Az alapanyagcsere az az energiamennyiség, amelyet 24 óra alatt használ fel szervezete, mindenfajta fizikai aktivitás nélkül, azaz teljes nyugalomban. Ez tehát a napi energiabevitel lélektani alsó határa. 1400 kcal-nál kevesebbet fogyasztania semmiképpen sem ajánlott, mert a túl szigorú diéta izomtömeg-vesztéssel jár.

A napi szükséges energiabevitel mellett viszont nagyon fontos a tápanyagok (fehérjék, zsiradékok, szénhidrátok) mennyiségének számolása is. Mindezek mértékét akkor lehet pontosan meghatározni, ha részleteiben is ismert az egészségi állapot, illetve a napi tevékenységek, szokások, lehetőségek köre.  

Azt javasolnám Önnek, hogy amikor lehetősége nyílik rá, keressen fel dietetikus szakembert személyesen is!

 

Üdvözlettel:

 

Barcza Zsuzsanna