ISLER

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók

10 dkg Love Diet gesztenyeliszt
10 dkg Love Diet mandulaliszt
10 dkg darált mandula vagy dió
10 dkg Love Diet xilit, vagy Love Diet eritrit
20 dkg vaj vagy Love Diet kókuszzsír
1 ek Love Diet útifű maghéj (nem kötelező, könnyebb a formázás vele)
vanília 
lekvár a töltéshez

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, aztán mehet is hozzá az olvasztott vaj (forró azért ne legyen) és a vanília. Ha egynemű lett a tészta, akkor tegyük be hűtőbe annyi időre, hogy teljesen lehűljön a vajas massza. Ehhez kb. 30-60 perc szükséges. Ezután gyúrjunk a masszából kisebb golyókat, majd azokat nyomjuk szét lapos koronggá a tenyerünkben. Kb. 5 cm átmérőjű korongokat készítsünk. Ezután rakjuk őket szépen sorban sütőpapírra, és 160 fokon sütjük 10-15 perc között. Sütés közben álljunk készenlétben a sütő mellett és figyeljük, mert hamar odakap.

Hozzávalók a bevonóhoz

12,5 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj (vagy egyéb tetszés szerinti zsiradék)

A csokoládés bevonóhoz vízfürdő felett olvasszuk fel a jó minőségű, magas kakaó százalékú csokoládét és adjuk hozzá a vajat. 
Ha nem szeretnénk bolti csokoládét használni, akkor ezzel a szósszal remekül ki lehet váltani.

A kisült korongokat miután kihűltek, kenjük meg lekvárral, tegyünk rá még egy korongot, majd kenjük meg az olvasztott csokoládéval. Díszíthetjük apróra vágott mandulával.



Címkék




vissza a főoldalra