CSOKIS PEREC

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók
130 g Mester sütiliszt
50 g mandula, dió vagy mogyoró
15 g kakaó
50 g porcukor
pici só
110 g hideg vaj
150-200 g gluténmentes étcsokoládé (70%)

A lisztet, a mandulát, a kakaót és a porcukrot tálba mérjük, összekeverjük és összedolgozzuk a kockákra vágott hideg vajjal. Fél órára betesszük a hűtőbe. Rizsliszttel alaposan megszórt nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és perecformával kiszaggatjuk. Nem érdemes vékonyabbra nyújtani, mert sülés után törékeny lesz. 170 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Sülés közben válik ropogóssá. 
130 g csokit felolvasztunk vízgőz fölött, kevergetjük. Mikor felolvadt a maradék 20 g-ot is beletördeljük, ezzel temperáljuk, kevergetjük míg az is elolvad, utána kimártjuk a pereceket és egy sütőpapíron hagyjuk rádermedni a csokit.



Címkék




vissza a főoldalra