Túrós köleskocka

HETI AJÁNLAT

Hozzávalók
25 dkg köles
50 dkg vegyesgyümölcs
1 l 1.5%-os tej
15 dkg sovány tehéntúró
7 dkg vaj (vagy margarin)
15 g diabetikus vaníliás édesítő
2 ek negyedannyi ugyanannyi édesítő
2 dl zsírszegény tejföl
4 db tojás
só ízlés szerint

Az alaposan, meleg vízzel átmosott kölest egy pici sóval, édesítőkkel megfőzzük a tejben közepes lángon, folyamatosan kevergetve.
Ha ezzel megvagyunk, picit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a kockákra vágott vajat. Megvárjuk, míg kihűl, és hozzákeverjük a túrót meg a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a köleses alapba. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a keveréket. Rápötyögtetjük a tejfölt, elosztjuk rajta a feldarabolt gyümölcsöket (nyáron frisset, télen kiolvasztott, lecsöpögtetett fagyasztott gyümölcsöt).
180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Egy tálcát teszünk a tepsi tetejére, átfordítjuk rá a sütit és leszedjük a sütőpapírt, majd visszafordítjuk a tepsibe.
Megvárjuk, míg kihűl utána lehet kockákra vágni.

100 gramm tápértéke:
kcal: 111
fehérje: 5g
szénhidrát: 14g
zsír: 5g

Vásárlónk küldte :)




vissza a főoldalra